Strakke moderne voortuin met grind en siergrassen

Strakke moderne voortuin met grind en siergrassen

Projectbeschrijving

Voor deze strakke moderne voortuin bij een twee-onder-één-kap-woning wilden de eigenaren graag een modern strak ontwerp. Wat betreft beplanting was er de wens voor siergrassen en niet te grote groenblijvende bomen. De helft van de voortuin is bestraat, grotendeels vanwege de benodigde oprit. Hiervoor zijn oud-Hollandse tegels gebruikt in de maat 50 x 100 cm die in verspringende banen zijn gelegd. Door deze bestrating lijkt de voortuin optisch breder. In de bestrating, richting de voordeur, zijn ledspots aangebracht om de looproute tijdens de donkere uren te verduidelijken.  Sluitend aan de tegels ligt een grindvlak dat langs de voorgevel doorloopt. Handig om de ramen te kunnen wassen. Het grijs getinte Nero Ebano-grind ligt op antiworteldoek om onkruidgroei te voorkomen. In het grindvak tussen de lavendelplanten zijn witte aluminium plantenbakken – met de kleur RAL 9010 – geplaatst. Er groeien groenblijvende siergrassen in. De wintergroene bomen in deze voortuin worden een paar keer per jaar geknipt om ze in een strakke cilindrische vorm te houden. De klein blijvende bomen worden in de avonduren extra belicht met prikspots. Ondanks de beperkte omvang van deze voortuin zijn de vlakken met tegels, grind en beplanting helemaal met elkaar in balans. Zowel de strakke en onderhoudsvrije voortuin met oprit als de moderne achtertuin worden jaarrond door Van Gelder TUINEN onderhouden.

“Een moderne strakke onderhoudsarme voortuin waarin vlakken met tegels, grind en beplanting voor een interssante vlakverdeling zorgen.”

Gebruikte planten:

Quercus ilex – Steeneik

Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ – Lavendel

Carex morrowii ‘Variegata’ – Zegge

Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ – Lampenpoetsergras

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen