Voorbeelden van de door ons aangelegde tuinen

Bent u op zoek naar leuke ideeën of inspiratie voor uw tuin? Hieronder vindt u mooie ideeën en foto’s voor een leuke tuin. We hopen dat we met onze tuinvoorbeelden u kunnen inspireren. U kunt meer informatie over een tuin vinden door op de foto te klikken en vervolgens op het kettinkje te klikken. U kunt dan lezen hoe we die tuin ontworpen hebben en welke materialen we gebruikt hebben.

Vrijblijvend advies?

Van Gelder Tuinen biedt professioneel advies over tuinaanleg. Van Gelder Tuinen heeft ruim 70 jaar ervaring en kennis van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied. Wij luisteren naar uw wensen en denken graag met u mee om de tuin van uw dromen te creëren.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verschillende soorten stijlen

Bij Hoveniersbedrijf van Gelder Tuinen kunt u terecht voor meerdere stijlen. Hieronder vertellen wij u kort iets over de meest voorkomende zodat u een beter beeld krijgt van de stijl die past bij uw wensen. Mocht u vragen hebben over een specifieke soort tuin, of wilt u dat wij meedenken over de mogelijkheden voor uw tuin, dan kunt u altijd contact opnemen.

Landelijke tuinen

Bij een landelijke tuin is het de kunst om de tuin aan te laten sluiten op de omgeving. Dit betekent dat een huis dat gelegen is in een bos-omgeving een hele andere tuin zal hebben dan een huis met weilanden eromheen. Hoe verder de tuin van het huis af ligt, hoe meer het opgaat in de omgeving buiten de tuin. Er wordt in zulke tuinen veel gebruik gemaakt van water (door middel van vijvers en sloten), gras, planten en bloemen. Een belangrijk punt bij een landelijke tuin is dat er genoeg ruimte voor moet zijn. De tuin moet genoeg ruimte krijgen om te groeien, maar natuurlijk wel bijgehouden worden. Het is een tuin voor de echte natuurliefhebbers.

Moderne tuinen

De moderne tuin is een strakke tuin, met vaak geometrische lijnen en een overzichtelijke ruimteverdeling. In de meeste gevallen is een moderne tuin ook onderhoudsvriendelijk, door het gebruik van materialen die niet veel onderhoud nodig hebben. In deze tuin is vaak veel bestrating aanwezig, maar er worden planten gebruikt om de tuin weer in balans te krijgen. Een ander element dat vaak terug te vinden is in een moderne tuin, is tuinmeubilair. Hiermee kunt u een tuin meteen een moderne sfeer meegeven. De moderne tuin is geheel naar uw wens in te richten.

Onderhoudsvrije tuinen

Een onderhoudsvrije tuin is ideaal als u niet zoveel tijd of geen groene vingers heeft. Dit is vaak een tuin met veel bestrating, en met makkelijke planten die niet zoveel onderhoud nodig hebben, kunt u toch het groene van een tuin behouden. Er zijn verschillende manieren om de tuin onderhoudsvrij te houden, u kunt bijvoorbeeld tegels van graniet of basalt gebruiken. Door deze harde en dichte stenen is er nauwelijks algengroei, waardoor schrobben niet vaak nodig is. Zorg er daarnaast voor dat de tegels goed ingevoegd worden, dit gaat mieren en onkruid tegen. Ondanks de manieren die een tuin onderhoudsvrij maken, zijn er nog veel elementen naar uw wens aan te passen.

Strakke tuinen

Een strakke tuin op tekening is niet per definitie een strakke tuin in de praktijk. Een strakke tuin betekent in de regel een tuin met een strak ontwerp. Met hoekige, geometrische vormen en een overzichtelijke vlakverdeling. Of een strakke tuin als strak ervaren wordt, hangt vooral af van de gebruikte beplanting. Hoogstambomen met kaarsrechte stammen benadrukken een strakke vormgeving, laagvertakkende meerstammige bomen maken een strakke vormgeving juist losser. Staan de vaste planten en struiken netjes gerangschikt in lijnen dan versterkt ook dat de strakke vormgeving van de tuin. Groeien de planten wat door elkaar en mogen ze ook iets over de bestrating vallen dan oogt een strakke tuin ineens veel natuurlijker, veel romantischer.

Design tuinen

Design-tuin voldoet aan alle gemakken die de hedendaagse tuinbezitter wenst. Hoe ziet de design-tuin er uit en waarom is deze zo geliefd? Bij een design- tuin staat vaak de loungehoek centraal, een ruime hoek met exclusieve tuinmeubels waarin het heerlijk relaxen is. Daarnaast bezit een design-tuin tal van hightech snufjes. Die zitten bijvoorbeeld in een exclusieve LED-verlichting, op afstand en onafhanjkelijk van elkaar te bedienen. Ook is er ruimte voor maatwerk elementen als design bloembakken en een schutting, tuinmuur of vlonder gemaakt van hoogwaardige materialen. Rustgevende strakke waterornamenten zijn eveneens vaak te vinden in onze design-tuinen. Wat betreft beplanting is er meestal de vraag naar onderhoudsarm. Alles heeft daarbij te maken met het maken van de juiste plantkeuze. Voor veel mensen is het verrassend om te ontdekken dat er ook planten zijn die amper onderhoud vragen. U kunt eens kijken naar het artikel van een exclusieve design- tuin waarmee wij in 2012 hebben meegedaan aan de competitie De Tuin van het Jaar. Met een kleine design tuin wonnen we dat jaar de tweede prijs. Nieuwsgierig naar foto’s van en uitleg over deze design-tuin? Klik hier voor het artikel.