Moderne achtertuin in Slikkerveer

Moderne achtertuin in Slikkerveer

Projectbeschrijving

Deze sfeervolle, moderne achtertuin in de wijk Slikkerveer in Ridderkerk bestaat uit twee tuinkamers. Beide tuinkamers worden van elkaar gescheiden door een witte muur. De achterste kamer is daardoor vanuit de huiskamer niet zichtbaar wat bij de bezoeker nieuwsgierigheid opwekt. Wat bevindt zich achter die tuinmuur? Het pad, dat eerst recht naar het huis toe liep, heeft een knik gekregen. De randen die de onderhoudsarme borders markeren, versterken de lijnen van dit pad.

Platoflex tuinmuren laten plaatsen

In het verticale vlak sluit de moderne maatwerk tuinmuur naadloos op dit lijnenspel aan. Deze muren zijn tegenwoordig ook kant en klaar verkrijgbaar onder de naam Platoflex. Hoveniersbedrijf van Gelder TUINEN is exclusief leverancier van deze tuinmuren die binnen een dag te plaatsen zijn in uw achtetuin. Fundering of heipalen zijn overbodig.

Hardhouten schutting in kleur

De hardhouten planken van de schuttingen zijn geverfd in RAL 7016. Net als het tuinhuis en de overkapping, beide op maat gemaakt. Een maatwerk paneel met daaraan tuinverlichting, kreeg een lichtpaarse kleur. Dit versterkt de exclusieve uitstraling.

Polyester plantenbakken op maat

De antracietkleurige strakke plantenbakken in deze moderne tuin zijn van hoogglans polyester. Ze meten 80 x 80 x 80 cm. De kleur van deze plantenbakken is Ral 7016, de bakken zijn aangeplant met groenblijvende siergrassen deze grassen geven het hele jaar door sierwaarde aan de achtertuin.

Natuursteen tegels in achtertuin

De antracietkleurige natuursteen tegels hebben de maat 80 x 80 cm. De tegels hebben een dikte van 2,5 cm, door deze dikte is het belangrijk dat je een goede gestabiliseerde ondergrond creëert, dit kan je doen door Varistone Stabimix te verwerken door de toplaag van het zandbed, het is wel belangrijk dat je hiervoor drainzand gebruikt. Je kan er ook voor kiezen om er een echte mortel voor te maken dit  moet je dan met een cementmolen mixen. Voor instructie zie Ondergrondopbouw

Grind in moderne achtertuin

Langs de tegels liggen twee soorten grind. Het fijne grind is zwart basaltsplit in de maat 8-11 mm. Het grovere grind wordt verhandeld onder de naam beachpebbles. Dit is een milieuvriendelijk product met een sierlijke, natuurlijke uitstraling. Beachpebbles zijn wat afgeplat, veiliger dus dan ronde stenen. Tot slot is er gebruik gemaakt van 12 volt tuinverlichting van het merk in-lite.

“Een strakke moderne achtertuin met een exclusieve uitstraling en alle seizoenen opvallende beplanting”

Gebruikte planten:

Platanus acerifolia – Plataan in dakvorm

Buxus sempervirens – Palmboompje

Vitis vinifera – Druif op stam

Fargesia rufa – Bamboe

Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ – Prachtriet

Carex morrowii ‘Variegata’ – Zegge

Imperata cylindrica ‘Red Baron’ – Japans bloedgras

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen