Tuinontwerp kleine tuin met vijver

Tuinontwerp kleine tuin met vijver

Projectbeschrijving

In deze kleine tuin met vijver bij een nieuwbouwwoning in Rotterdam zorgen verschillende materialen voor de gewenste variatie. Het terras bestaat uit grijze oud-Hollandse Schellevis tegels van 60 x 60 cm. De dieptelijn, met staptegels van hetzelfde materiaal in de maat 100 x 30 cm, begint in de vijver en loopt door tot achter in de tuin. De staptegels in de vijver zijn geplaatst op een loopbrug, deze is op maat gemaakt en geplaatst in de hdpe vijverbak. In het achterste deel van de tuin ligt een vlak met basaltsplit en de kopse kant van de vijver gaat over in een hardhouten vlonder. Deze maatwerk vlonder bestaat uit hardhouten planken van bangkirai, de tuinmuur is op maat gemaakt en in de gewenste kleur geverfd Ral 7021. Bij de vijveraanleg is gebruik gemaakt van een kunststof hdpe vijverbak, het filtersysteem is onder de vlonder, uit het zicht, geplaatst. Om groen ook dicht bij de zithoek bij de woning te hebben, is daar een smalle plantstrook aangelegd.

Bomen voor kleine tuin

De bewoners wilden zo min mogelijk inkijk van de achterburen. Daarom zijn er enkele dakbomen geplaatst. De mogelijkheden met bomen in een kleine tuin zijn bescheiden. Hier viel de keuze op dakmoerbeien, deze staan in het vlak met split, links en rechts van de staptegels. Aan het einde van de staptegels groeit een kleine meerstammige krentenboom die in het voorjaar bloesem en in het najaar herfstverkleuring heeft.

“Een moderne kleine vijvertuin met wisselend materiaalgebruik en klein blijvende vormbomen die voor privacy zorgen. ”

Gebruikte planten:

Morus alba ’Fruitless’– Dakmoerbei

Amelanchier lamarckii – Krentenboom

Fagus sylvatica – Beuk in blokvorm

Eupatorium maculatum ‘Purple Bush’ – Koninginnekruid

Yucca filamentosa – Palmlelie

Festuca glauca  – Zwenkgras

De klant aan het woord

In de zomer van 2013 hebben wij onze tuin van onze nieuwbouwwoning in Rotterdam aan laten leggen door Hoveniersbedrijf van Gelder TUINEN.

Via de website een aanvraag ingediend, waarna we heel snel werden gebeld. De eerste afspraak om onze wensen kenbaar te maken en een offerte aan te vragen volgden snel na telefonisch contact.

In het modern tuinontwerp voor onze kleine tuin waren al onze wensen verwerkt, de tekening was boven verwachting, een schitterend ontwerp. Ook de totale kosten in de offerte waren netjes gespecificeerd. We waren gelijk verkocht! René van Gelder heeft de tuin zo goed als alleen aangelegd, een grote klus in relatief korte tijd. Er is voor en tijdens de aanleg altijd goed overleg geweest. René is een uiterst betrouwbare, hardwerkende en heel vriendelijke hovenier. Van Gelder hoveniers is alle afspraken netjes nagekomen. Wij zijn zeer tevreden over de service, de hoogwaardige kwaliteit van het materiaal en het uiteindelijke eindresultaat. Met veel plezier genieten wij elke dag van onze nieuwe strakke sfeervolle tuin.

In de toekomst zouden wij Van Gelder Hoveniers zonder twijfel opnieuw aannemen om onze tuin aan te laten leggen! 

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen