Moderne strakke stadstuin bij jaren 30 woning

Moderne strakke stadstuin bij jaren 30 woning

Met de realisatie van deze moderne, strakke stadstuin hebben we de verwachtingen van onze klant weten te overtreffen! We vinden het zo inspirerend om te zien hoe we samen met de klant tot de gaafste ontwerpen kunnen komen. Dit project vond plaats naast een schitterende jaren-dertigwoning. Dat is een type woning wat erg populair is tegenwoordig omdat het zo’n sfeervolle en warme look heeft, dit in tegenstelling tot veel moderne architectuur die nogal een kille en zakelijke uitstraling kan hebben. Natuurlijk kun je er heel goed een moderne, strakke stadstuin naast zo’n huis aanleggen, want dit contrast is schitterend!

We hebben voor onze klant allerlei mooie elementen in de tuin gerealiseerd, zoals een vlonder van bangkirai-hardhout en aluminium plantenbakken in de kleur Ral 9010. Een natuurstenen afdekrand zorgt voor een luxe, modern sfeer in de tuin. Wat vind je van de moderne hardhouten tuinwand? We hebben er een deur naar de buren in gemaakt die zo strak is dat hij bijna niet te zien is. Een strakke look is belangrijk in de moderne stadstuin!

De verharding in deze strakke, moderne stadstuin bestaat uit Oudhollandse betontegels met het formaat 80 x 80 cm. Het zijn staptegels in een donkergrijs split. Onder het split liggen honingraatmatten die het op zijn plaats houden. Om de sfeer in deze tuin wat industriëler te maken hebben we voor onze klant kleine antraciet kleurige betonklinkers gelegd. Supermooi in een stadstuin!

“Minimalistisch design past perfect in een moderne, strakke stadstuin!”

Er is wat niveauverschil in deze moderne stadstuin. Dit wisten we eenvoudig op te lossen door een hardhouten zitvlonder die mooi aansluit op de jaren-dertigwoning. Als je naar het lagere gedeelte van de tuin wilt loop je gewoon via de trap tussen de twee witte plantenbakken naar beneden. Een stadstuin waarin je alle ruimte hebt!

Privacy is in deze modern, strakke stadstuin erg belangrijk. Je kunt dan kiezen voor groenblijvende steeneiken. Deze bomen zijn ook in de winter mooi groen en zo vangen ze eenvoudig nieuwsgierige blikken van de buren. Maar er is altijd meer plek voor de natuur in de moderne stadstuin, daarom hebben we in de witte plantenbakken een meerstemmige grootbladige Japanse esdoorn geplaatst, deze zorgt voor een schitterende vlammende herfstverkleuring. Wat groeit dat zwenkgras en kruiptuin mooi aan de voet van de esdoorn!

De moderne stadstuin is een onderhoudsarme stadstuin, zodat je meer tijd overhoudt om te relaxen! Onze klant wilde ook graag zo’n tuin en dat is geluk! Mooi om te zien hoe een gevarieerde vegetatie gecombineerd kan worden met een strak design. Dan heb je echt het beste van twee werelden tot je beschikking: de rustige, moderne looks van minimalistisch design met daarnaast de verkwikkende uitstraling van de natuur.

“Deze tuin heeft het beste van twee werelden: strak design en een prachtige vegetatie!”

Natuurlijk is het altijd belangrijk om een basic onderhoudt te plegen aan de tuin, maar door het gebruik van robuuste materialen, die zeer slijtvast zijn, hebben de eigenaren van deze tuin nu erg lang plezier van hun moderne stadstuin zonder dat ze er bijzonder veel werk mee hebben. Dat schept een goed vooruitzicht waar je enthousiast van wordt!

We zijn erg tevreden met het resultaat omdat onze klant totaal nu eindelijk die stadstuin heeft waar ze al jaren naar uitgekeken hebben. Het is onze passie om te werken aan jouw droomtuin! We helpen je graag met advies op maat en een excellente uitwerking van je plannen. Laat ons je inspireren!

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen