Strakke achtertuin met afwisselend groen

Strakke achtertuin met afwisselend groen

Projectbeschrijving

De tuineigenaren wilden een onderhoudsarme strakke achtertuin. Het terrasgedeelte van deze strakke moderne tuin is daarom bestraat met krasvrije keramische tegels die makkelijk schoon zijn te maken. Tweecomponentenvoegsel voorkomt onkruidgroei. Om het grote tegelvlak te doorbreken, lopen er twee lijnen door van Portugese keitjes. Tussen die twee lijnen is ruimte voor groen. De lijnen lopen vanaf de gevel, door de beplanting, tot aan de schutting achter in de tuin. Makkelijk voor de verzorging van de border.

Ondanks de wens voor weinig onderhoud was er toch behoefte aan weelderig groen. In de vasteplantenborder groeit een grote variatie aan planten. Met name de buxusbollen zorgen ervoor dat er ook in de winter nog van groen valt te genieten. Zo’n vasteplantenborder vraagt het eerste jaar zeker nog onderhoud, maar is de beplanting eenmaal volgroeid, meestal het tweede groeiseizoen, dan is dat onderhoud te verwaarlozen. Om de lijn met staptegels te versterken staat er een lavendelhaag langs. Tussen de staptegels groeit het wintergroene Sagina.

“Een bloemrijke en onderhoudsarme strakke achtertuin met jaarrond kleur. Grijs en groen lopen als vanzelfsprekend in elkaar over.”

Gebruikte planten:

Echinacea purpurea – Zonnehoed

Helenium ‘Moerheim Beauty’ – Zonnekruid

Sedum telephium – Hemelsleutel

Imperata cylindrical ‘Red Baron’ – Japans bloedgras

Gerarium ‘Rozanne’ – Ooievaarsbek

Sagina subulata – Vetmuur

Calamagrostis brachytricha – Diamantgras

Perovskia atriplicifolia ‘Blue Spire’ – Russische salie

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen