Langwerpige Achtertuin met Ruime Terrassen

Langwerpige Achtertuin met Ruime Terrassen

Centraal in deze langwerpige strakke tuin ligt een hoofdas in de vorm van een bestraat pad. Dit pad bestaat uit hergebruikte, in wildverband gelegde betonstenen. Door ze om te draaien, zien ze er weer als nieuw uit. De betonstenen zijn links en rechts ‘ingepakt’ met stroken betontegels van 100 x 50 cm. Zo is een strakke baan ontstaan, een dieptelijn tussen geveldeur en buitenpoort.

Links en rechts van het hoofdpad liggen vlakken met antracietkleurig siersplit. Het grootste vlak strookt met het raam van de woning, links ervan ligt een bloemenborder die de buitenruimte kleur geeft.

Er zijn twee cortenstalen constructies voor houtopslag. Met 12- volt ledspots zijn deze in de avonduren op te lichten. Achter de houtopslag zijn vakken met siergrassen aangelegd. In de zomer wuiven deze Molinia op de golven van de wind, in de herfst hebben ze een strogele verkleuring en in de winter valt het wintersilhouet op. Met muurblokken zijn de plantvakken afgezet, ook deze zijn hergebruikt.

Deze langwerpige tuin heeft rechtsachter nog een loungehoek, hier staat een ruime loungebank. Voor de toekomst is een overkapping gepland. Noemenswaardig zijn nog de leivormen van Cercis siliquastrum. Deze bloeit donkerroze in het vroege voorjaar, nog vóór het verschijnen van het blad. De bomen zijn een opvallende verschijning in de vroege voorjaarstuin en voorkomen inkijk vanuit de achterliggende huizen. De grote perenboom stond er al en is behouden gebleven. Links achterin is nog een overdekte houtopslag gerealiseerd met sedumdak

“Met de seizoenswisselingen van bloeiende planten en siergrassen heeft deze langwerpige strakke achtertuin 12 maanden per jaar sierwaarde”

Gebruikte planten:

Molinia caerulea ‘Heidebraut’ – Pijpenstrootje

Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ – Hortensia

Persicaria amplexicaulis – Duizendknoop

Cercis siliquastrum – Judasboom

De klant aan het woord

Wij hebben onze tuin in Rotterdam-Nesselande, enige tijd geleden door René laten ontwerpen en aanpassen. Na 12 jaar was onze stadstuin aan vernieuwing toe. We hebben onze tuinideeën en wensen meegegeven aan René. In overleg kwam er een ontwerp van een strakke tuin tevoorschijn die perfect paste bij onze stijl. Onze nieuwe langwerpige tuin is onderhoudsvriendelijker dan de vorig dus we kunnen meer genieten dan werken in de tuin! Tijdens het aanleggen is er nog regelmatig afstemming geweest en hebben we kleine aanpassingen gedaan. Erg fijn hoe soepel René omgaat met de planning, het doel, aanpassingen tussendoor en de werkzaamheden: prima samenwerking! Het is een mooie mix van hergebruikt materiaal, continentale opslag voor hout en hoog gras dat in elk jaargetijde anders is. Ook de 12 volt led-verlichting geeft de tuin in het donker een prachtige uitstraling. Als je elke keer met genot naar je tuin blijft kijken is volgens mij de aanleg geslaagd!

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen