Moderne tuin bij nieuwbouwwoning

Moderne tuin bij nieuwbouwwoning

Bij deze nieuwbouw tuin in Rotterdam zijn we gestart met deels afgraven van de tuin waarna er is opgehoogd met zand daarna zijn we begonnen met het aanleggen – de tuin ligt in de recent gerealiseerde wijk Park 16Hoven, tegen Hillergersberg – was de ontwerpwens van de eigenaren een onderhoudsvrije buitenruimte met een groene ‘look’. De uitstraling moest strak en modern maar ook sfeervol zijn. Bij de bestrating viel de keuze op gecoate grijze betontegels in de maat 60 x 60 cm. Niet ver van de gevel liggen twee verhoogde plantenbakken waarvan de verhoging is gemaakt van muurblokken, eveneens van grijs beton. In de stenen bloembakken groeit lavendel. Tussen de bloembakken en de gevel is het ruime zitterras gesitueerd. Aan de andere kant van de bloembakken ligt het kleine gazon waarop de kinderen kunnen spelen. De bolvormig groeiende Catalpa met zijn kenmerkende grote blad staat in het midden van de tuin. Vanwege de trage groei en het feit dat hij goed te snoeien is, zal de boom nooit te groot worden in deze relatief kleine achtertuin. In de avonduren is de Catalpa mooi uit te lichten. Het onderhoudsarme beplantingsplan kreeg een verdere invulling van onder andere siergrassen en bodembedekkers.

“Een moderne, strak vormgegeven nieuwbouw tuin bij nieuwbouwwoning met veel onderhoudsarme planten.”

Gebruikte planten:

Catalpa bignonioides ‘Nana’ – Bolcatalpa

Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ – Hortensia

Persicaria amplexicaulis ‘ Firetail’ – Duizendknoop

Geranium macrorrhizum ‘Spessart’ – Ooievaarsbek

Penisetum alopecuroides ‘Hameln’ – Lampenpoetsergrasl

Lavendula angustifolia – Lavendel

De klant aan het woord

René en zijn collega hebben onze voor- en achtertuin van onze nieuwbouwwoning in Rotterdam naar volle tevredenheid ontworpen en aangelegd. René heeft een ontwerp voor ons gemaakt en op basis daarvan een duidelijke en goed uitgewerkte offerte opgesteld. De uitvoering van de werkzaamheden was op ons verzoek snel, ondanks de drukke agenda. De mannen werken hard, volgens afspraak en netjes. Tijdens de aanleg werkzaamheden werd goed met ons overlegd en werden nog ideeën aangedragen. Ook leveren ze een zeer goede service, zoals het uitlenen van een sproeier en het afstellen van de grasmaaier.

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen