Kindvriendelijke moderne achtertuin

Kindvriendelijke moderne achtertuin

KINDVRIENDELIJKE TUIN ONTWERPEN

De belangrijkste wens van deze klanten was om een sfeervolle tuin met voldoende ruimte voor de kinderen te ontwerpen. Daarnaast moest deze stadstuin voldoende groen maar gelijktijdig ook onderhoudsarm zijn. Bij de bestrating viel de keuze daarom op grote, vierkante oud-Hollandse tegels in de kleur carbon. Tussen de tegels is een strook verwerkt van lichter gekleurde keien van Portugees natuursteen die ervoor zorgt dat de relatief kleine achtertuin gevoelsmatig breder lijkt. De strook loopt door tot de schutting waar een polyester plantenbak is geplaatst. Hierin groeit lavendel. Lavendel brengt kleur in de tuin en is een onderhoudsarme plant. Verder hebben we natuursteen muurblokken gebruikt om verhoogde bloembakken te maken. In de stenen bloembakken groeien bloeiende, vaste planten die gedurende de seizoenen voor nog meer kleur zorgen. Aan een pergola van eikenhouten palen is de schommel bevestigd, waaronder een tapijt van kunstgras ligt. Op de erfgrens staat een houten schutting en aan de achterzijde is gekozen voor een palissade van eikenhouten palen. Vanwege de openingen tussen die palen is er een spannende doorkijk naar de achterliggende sloot. Tot slot is over het terras een schaduwdoek gespannen.

“Een moderne achtertuin met speelruimte voor de kinderen en aanpassingen om de tuin optisch groter te laten lijken.”

 Gebruikte planten:

Persicaria amplexicaulis‘ Firetail’ – Duizendknoop

Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ – Lavendel

Miscanthus sinensis ‘Gracillimis’ – Prachtriet

Salix alba – Knotwilg

Wisteria floribunda – Blauwe regen

Geranium macrorrhizum ‘Bevan’s Variety’ – Ooievaarsbek

Ideeën voor een kindvriendelijke tuin

Wilt u graag ideeën opdoen voor een geschikte tuin voor kinderen? Kijkt u dan gerust rond op onze tuinideeën pagina. Van Gelder Tuinen is een ervaren hoveniersbedrijf met een breed aanbod voor tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Wilt u een kindvriendelijk tuin door ons laten aanleggen of ontwerpen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Meer informatie over onze diensten kunt u vinden op onze tuinontwerp en tuinaanleg pagina’s

De klant aan het woord

Medio juni 2011 hebben de heren van Gelder TUINEN onze achtertuin volledig opnieuw aangelegd volgens een ontwerp van Stijltuinen-exclusieve buitenruimtes.
De heren zijn zeer vriendelijke, betrouwbare en hard werkende ondernemers.
Tijdens de aanleg van de tuin heeft steeds goed overleg plaats kunnen vinden.
De heren leveren hoge kwaliteit voor een zeer schappelijke prijs.
Wij zijn bijzonder tevreden over het eindresultaat dat boven verwachting goed is gelukt!
Inmiddels genieten wij nu alweer twee jaar van onze nieuwe achtertuin en de tuin staat er echt nog steeds bijzonder mooi bij.
Wat ons betreft geven wij de firma Van Gelder Tuinen een dikke 10 voor het aanleggen van onze tuin! Bekijk reviews!

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen