Kleine moderne patiotuin

Kleine moderne patiotuin

Projectbeschrijving

Deze sfeervolle patiotuin ligt op de eerste verdieping van een kantoorpand bij Rotterdam Airport. De luxe en moderne binnentuin is het visitekaartje van het bedrijf en werknemers kunnen hier in hun lunchtijd aangenaam verpozen. De afmeting van slechts 4,5 x 4,5 m vormde een uitdaging. Door de ruimte optimaal te benutten, en de openingen onder de banken bewust visuele waarde te geven, lijkt de buitenruimte een stuk ruimtelijker dan hij werkelijk is. De hardhouten vlonder is gemaakt van massaranduba-hout en heeft een warme bruinrode kleur. De banken zijn van hetzelfde hout gemaakt maar aan de binnenzijde licht geschilderd. Zo is een aangenaam contrast ontstaan waardoor de banken sterker naar voren komen. Beide tinten combineren mooi met het antraciet van zowel de bakken als het moderne waterelement. Onder de banken worden de grijze beach-bepples – platte rivierstenen –warmwit aangelicht met duurzame led-spotjes.

Bij de beplanting staan wintergroene siergrassen en bamboe centraal. In de grote bakken groeit Phyllostachys aurea, achter de banken een bontbladige Carex (siergras). Er is weinig ruimte voor beplanting maar beide grassoorten groeien goed in bakken en zorgen voor een jaarrond groene aanblik. Om volume te houden, is de bamboe aan de onderkant bewust niet helemaal kaal geknipt.

“Alles in deze kantoortuin klopt. De kleuren, het materiaalgebruik en de beplanting. Tuinverlichting zorgt voor een gezellige sfeer tijdens donkere momenten. ”

Gebruikte planten:

Carex morrowii ’Variegata’ – Zegge

Phyllostachys aurea – Bamboe

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen