Moderne tuin met trampoline

Moderne tuin met trampoline

“De onderhoudsarme moderne tuin is veel meer dan een plek waar je zo nu en dan even een luchtje schept.”

Steeds meer mensen stellen hogere eisen aan hun tuin. Zo moet hun tuin onderhoudsarm zijn, een eigentijds design hebben en vooral kindvriendelijk zijn. Een kindvriendelijke moderne tuin wordt gezien als dé plek om buiten te genieten in een huiselijke sfeer. Je kunt er samen zoveel leuke dingen doen, zoals een BBQ of tuinfeest houden. Echt een ideale plek om met veel vrienden en familie te kunnen genieten, dat zit net even wat fijner dan met z’n allen in de woonkamer, niet waar? Vandaag laten we je een project van ons zien waarbij we een oude tuin een totale metamorfose gegeven hebben. Nu kunnen de eigenaren weer vele jaren genieten van hun eigen plekje onder de zon! Kijk snel met ons mee en geniet van de schitterende resultaten…. laat je vooral inspireren!

“Wat een natuurlijke uitstraling heerst er in deze tuin!”

Er is echt veel werk verricht om dit onderhoudsarme, kindvriendelijke tuindesign te kunnen realiseren! Als je de resultaten nu ziet, zul je waarschijnlijk niet kunnen geloven dat dit ooit een oude en onaantrekkelijke tuin was. Deze design tuin heeft veel moois voor de bewoners in petto: het ontwerp is geïnspireerd en heel persoonlijk afgestemd op de wensen van de eigenaren! We lopen over grote tegels (antraciet) met een formaat van 80 x 80 centimeter, deze look zorgt voor een rustige sfeer in deze moderne tuin. Het is een schitterend pad door de tuin die we gaan verkennen.

Een opvallend element in deze design tuin zijn de strakke blauwe potten waarin prachtige siergrassen zijn gepland (Festuca Elijah blue). Deze potten staan in een vak waarin groenblijvende varens zorgen voor een mooie groene look. Wat een natuurlijke uitstraling ontstaat er op deze manier! Typisch een ontwerp voor een moderne onderhoudsarme tuin! In de avond heeft deze design tuin een bijzondere ambiance door het sfeervolle lichtplan: diverse spotjes lichten de tuin op een prachtige manier uit, zodat deze op een schitterende manier naar voren komt. Heel romantisch ook!

Een oosterse sfeer wordt opgeroepen door de rode Japanse esdoorn die ook in de oude tuin een plekje had, maar nu pas echt tot zijn recht komt! Uit de bakken tegen de gevel van de woning groeit een andere topper uit het oosten, namelijk het populaire bamboe. Weet je dat bamboe een grassoort is? Dus het groeit erg snel. Ook is het zeer weersbestendig en ijzersterk. Lekker onderhoudsarm ook! Deze harde stengels blijven het hele jaar door mooi groen.

Op de achtergrond zien we de sociale hotspot: de hardhouten vlonder in de tuin. Daar is een zitgedeelte gerealiseerd waar de eigenaren van de tuin in de zomer genieten van een lekker glaasje wijn of een etentje met vrienden in de buitenlucht. Het lichte hout past mooi bij de witte meubels en de grijze kussens. Op de voorgrond zien we het andere zitgedeelte. Het voordeel van twee zitgedeeltes in de tuin is dat je met de zon mee kunt bewegen en kunt kiezen waar je gaat zitten. Een beetje variatie is wel zo leuk!

Natuurlijk vraagt deze om een beetje onderhoud. De berging van deze tuin maakt het gemakkelijk om je tuingereedschap op een praktisch en stijlvolle manier op te bergen. Het donkere hout zorgt voor een temperamentvolle look die goed past bij het ontwerp van deze moderne design tuin. Heel eigentijds en milieuvriendelijk is de daktuin boven op de berging, dat ziet er mooi groen uit en het isoleert uitstekend.

“Wat is een kindvriendelijke, moderne tuin zonder leuke plek om te spelen? Nou zo dachten wij er ook over!”

Daarom hebben we samen met de bewoners een heel leuk hoekje voor de kinderen ontworpen. In deze kleine tuin hebben we een trampoline van het merk Salto geplaatst met daarnaast een bankje voor pappa en mamma. Zeker als de kinderen nog kleine zijn is het goed een oogje in het zeil te houden en soms wel 2! Het witte bankje staat tegen de berging aan en komt mooi naar voren tegen deze donkere achtergrond. Links zien we 3 prachtige witte aluminium bloembakken staan met daarin een onderhoudsarme beplanting zoals siergrassen, ze matchen mooi met het bankje. Een heel bijzondere toevoeging aan deze tuin zijn de vlakken van zwart kunstgras in deze tuin. Dat zie je niet vaak! Het zwart-wit kleurenschema dat we in dit middengedeelte van de tuin zien, door de kinderen ook wel de kleine tuin genoemd, zorgt zowel voor variatie als een mooi evenwicht. Deze kindvriendelijke moderne tuin hebben we een eigentijds design gegeven waarbij puur groen een grote rol speelt. Wij geloven dat puur groen gelijk staat aan puur genieten!

Ben je geïnspireerd geraakt door deze tuin? Onze experts brainstormen graag met je verder over je ideeën en wensen voor je nieuwe tuin!

“Deze kindvriendelijke moderne tuin hebben we een eigentijds design gegeven waarbij puur groen een grote rol speelt.”

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen