Sobere moderne voortuin met oprit

Sobere moderne voortuin met oprit

Projectbeschrijving

Voor deze sfeervolle voortuin bij een twee-onder-één-kap-woning wensten de eigenaren een modern en strak ontwerp met afwisselende bestrating en afwisselend groen. Bij het aanleggen viel de bestratingkeuze op een mix van grote oud-Hollandse tegels en keien van Portugees natuursteen. De tegels meten 60 x 60 cm en hebben de kleur carbon. Ze zijn verspringend van elkaar ofwel halfsteens gelegd. Parallel met de voorgevel liggen er verschillende banen met de natuursteen keitjes. Door dit patroon oogt de voortuin optisch breder. In het tuindeel voor de gevel liggen nog grindvlakken gevuld met grijs Nero Ebano-grind. Ondanks de vele bestrating heeft deze voortuin toch een voldoende groene uitstraling. Om te beginnen ligt parallel met de oprit een strook lampenpoetsergras. Daarboven bevinden zich de kronen van kleine wintergroene bomen die ook vóór het huis, in de plantvakken, staan. Deze wintergroene bomen worden een paar keer per jaar geknipt om ze in een strakke cilindrische vorm te houden. Voor het raam vallen verder de twee plantvakken met het geelbladige siergras Hakonechloa op. In de grindvlakken ernaast groeien enkele strak geknipte buxusbollen. Op de grens met de buren is een lage haag van Taxus aangeplant en aan de trottoirkant is een sfeervolle lage palissade geplaatst waartussen hetzelfde lampenpoetsergras van de oprit groeit. Deze onderhoudsarme voortuin word ‘s avonds sfeervol uitgelicht.

“Een onderhoudsvrije moderne voortuin met weinig onderhoud en een sobere maar afwisselende beplanting die jaarrond sierwaarde heeft.”

Gebruikte planten:

Quercus ilex – Steeneik

Taxus baccata – Venijnboom

Buxus sempervirens – Palmboompje

Pennisetum alopecuroides Hameln’ – Lampenpoetsergras

Hakonechloa macra ‘Aureola’

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen