Tuinaanleg kleine moderne voortuin

Tuinaanleg kleine moderne voortuin

In deze moderne voortuin van bescheiden omvang is gekozen voor antracietkleurige oud-Hollandse betontegels in de maat 50 x 50 cm. De kleur antraciet versterkt de gewenste moderne uitstraling en komt terug in het kleine vak met split. De centraal daarin gelegen stenen plantenbak staat in een vak met zwarte basalt split, en is afgewerkt met betonnen banden in dezelfde kleur. Zo vormt de kleine voortuin één geheel. Bij de voordeur lag al een bestaande opstap. Deze is tijdens de aanleg in tact gehouden en bekleed met dezelfde oud-Hollandse betontegels. Wederom om eenheid te bewaren. Door de gekozen indeling zijn twee moderne plantvakken ontstaan. Deze zijn symmetrisch aangeplant met struikvormen van hortensia waaronder de bodembedekkende Pachysandra die voor een wintergroen tapijt zorgt. In de verhoogde stenen plantenbak groeit het wintergroene siergras Carex. Alle drie de onderhoudsarme planten zijn schaduwminners wat belangrijk is voor deze tuin aan de noordzijde van de woning.

“Door te beperken in materiaal- en plantkeuze is een onderhoudsarme moderne voortuin ontstaan die jaarrond aantrekkelijk is.”

Gebruikte planten:

Pachysandra terminalis ‘Green Carpet’

Carex morrowii ‘Variegata’– Zegge

Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ – Hortensia

De klant aan het woord

Begin juli is mijn voortuin opnieuw aangelegd. Het eindresultaat is heel mooi geworden en helemaal wat ik zelf in gedachten had.
Er wordt meegedacht en goed geluisterd naar je wensen. De offerte is duidelijk en prijs-kwaliteit prima. Afspraken worden nagekomen en er wordt hard en netjes gewerkt. Zeer tevreden dus. Bekijk reviews!

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen