Onderhoudsarme tuin met douglas overkapping

Onderhoudsarme tuin met douglas overkapping

De tuin is voor veel mensen de plek om te genieten van de rust en vrijheid. Een onderhoudsarme tuin is bij de meeste mensen favoriet, omdat ze in het hectische, moderne leven niet altijd de tijd vrij kunnen maken om uitgebreid te tuinieren. Toch willen we allemaal wel graag dat buitengevoel om ons weer helemaal op te laden! Wij gaan dat buitengevoel nog fijner en leuker maken! Recentelijk hebben we in de wijk Hovelingen in Dordrecht een schitterend project gerealiseerd waarbij we een tuin een geweldige make-over gegeven hebben. Dat wilden de eigenaren erg graag omdat ze grote tuinliefhebbers zijn. Kijk met ons mee naar de schitterende resultaten van dit project en laat je inspireren bij het ontwerpen van je eigen moderne tuin!

”Een overkapping of veranda in de achtertuin vormt de ideale plek om samen te genieten.”

Een onderhoudsarme tuin om in te relaxen, hoe fijn is dat! Wel de lusten en heel wat minder lasten. Dat is precies hoe de eigenaren van deze tuin het graag zien. Wij hebben alles uit de kast getrokken om hun droomtuin waar te maken. Onze experts hebben keramische tegels gelegd die afgevoegd zijn met een onderhoudsvrije voegmortel waardoor je geen last meer hebt van onkruid tussen de bestrating. Dat scheelt echt een hoop bukken en zwoegen! Een van de mooiste veranderingen in deze moderne relax achtertuin is de Douglas overkapping / veranda. Douglas hout staat bekend om de onderhoudsvrije weerbestendige kwaliteit. Een overkapping of veranda in de achtertuin vormt de ideale plek om samen te genieten van een goed gesprek, een heerlijke maaltijd of gewoon een ontspannen borrel met vrienden. Je kunt onder deze Douglas veranda ’s avonds heel wat langer doorkletsen omdat de wanden een uitstekende geluidsisolatie hebben. De erfafscheidingen zijn voorzien van groenblijvende Hedera helix (klimop) hierdoor oogt de tuin mooi groen. Vlak tegen de gevel is een bestaande pergola gehandhaafd met daar tegenaan geplant een blauwe regen, die zorgt voor een natuurlijke look als je vanuit de veranda naar de woning kijkt.

”Onze werkmethode is heel simpel: je spreekt met ons je wensen door en wij gaan voor je aan de slag!”

Het interieur van deze onderhoudsarme groene tuin is strak, modern en helemaal aangepast aan de smaak van de eigenaren. Onze werkmethode is heel simpel: je spreekt met ons je wensen door en wij gaan voor je aan de slag! Dus het ontwerp van je tuin realiseren we samen en wij voeren het vakkundig uit. Dan ontstaan er schitterende designs! In deze strakke tuin hebben we 2 tuinmuren geplaatst van het merk Platoflex, deze functioneren als zitbankje. Er staat er 1 naast het strakke veldje. Dit gazon is van kunstgras en het zorgt voor een natuurlijke noot in deze onderhoudsarme relax tuin. De grote keramische tegel van 60 x 60 centimeter is een opvallend element, want juist dit formaat zorgt voor een rustige look in de tuin. De vorm van de Platoflex muur past daar precies bij. We zien de tweede muur naast het grindvlak voorzien van 2 witte schalen waarin de grassoort Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ groeit.

Een echte onderhoudsarme groene tuin kan natuurlijk niet zonder sfeervolle bomen, hier links zien we er zelfs 3 van de soort Liquidambar styracilfua ‘Slender Silhouette’. Het mooie van deze boom is dat de bladeren in de herfst een prachtige rode kleur krijgen. Uit het gazon groeien nog 2 bomen, zogenaamde dakbomen van de soort: Mores alba ‘Fruitless’. Tegen de gevel van de woning is nog een border gecreëerd waarin 3 strakke plantenbakken met siergrassen staan. Voor de onderbeplanting is gekozen voor een onderhoudsarme bodembedekker. Een van onze experts vertelt je graag meer over deze gras- en boomsoorten!

”Elke moment van de dag een mooie tuinsfeer”

We hebben hier een schitterende close-up voor je van de groene relax tuin. De 2 sfeervolle Platoflex tuinmuren passen erg goed bij het grind in deze moderne achtertuin. Zie je hoe mooi de verschillende vlakken in deze tuin ontworpen zijn: de tegels in het grindvlak, het grind en daarnaast het gazon van kunstgras. Tijdens deze tuinaanleg in Dordrecht hebben onze experts scherp naar alle details gekeken zodat we deze moderne achtertuin konden realiseren. De eigenaren zijn er best een beetje trots op… en wij stiekem ook!

”Een uitstekend lichtplan”

In de avond zijn er in deze onderhoudsarme groene relaxt tuin twee sfeerbepalende elementen: een uitstekend lichtplan en een rustig stromend minimalistisch watervalletje dat voor een ontspannen ambiance zorgt. De bomen in deze strakke tuin zijn s’avond uitgelicht met energiezuinige ledspots zodat je op elk moment van de dag kunt genieten van je tuin. Je zult deze tuin op verschillende tijdstippen net een beetje anders ervaren, want de sfeer is in de middag anders dan in de avond. De sfeervolle minimalistische waterval stroomt door de kiezelstenen waarna het water weer wordt opgevangen. Deze cyclus is goed voor het milieu omdat het water wordt hergebruikt. Onze strakke achtertuin is dus niet alleen eigentijds qua looks, maar ook als het gaat om ecologisch verantwoord wonen en genieten!

”De bomen in deze strakke tuin zijn s’avond uitgelicht met energiezuinige ledspots zodat je op elk moment van de dag kunt genieten van je tuin.”

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je weten wat onze experts voor je kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op! Van Gelder Tuinen: puur groen is puur genieten!

Ideeën voor de onderhoudsarme tuin

Wilt u graag ideeën opdoen voor een onderhoudsarme tuin? Kijkt u dan gerust rond op onze tuinideeën pagina. Van Gelder Tuinen is een ervaren hoveniersbedrijf met een breed aanbod voor tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Wilt u een onderhoudsarme tuin ontwerpen en aanleggen door onze vakbekwame hoveniers? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Meer informatie over onze diensten kunt u vinden op onze tuinontwerp en tuinaanleg pagina’s.

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen