Moderne stadstuin met mediterrane uitstraling

Moderne stadstuin met mediterrane uitstraling

Een onderhoudsvrije moderne stadstuin met voldoende groen, dat was de wens. Uit de bestaande tuin werd eerst het een en ander gerooid. Een boek kon blijven staan. Een andere boom, waar nu nog palen bij staan, is iets verplaatst. De hoofdas van de tuin loopt van de gevel tot het op maat gemaakte tuinhuis. Een vlonder van bangkirai hardhout ,die voor een goede integratie gedeeltelijk in het tegelterras overgaat, markeert de as. Links en rechts ervan staan antracietkleurige stenen bloembakken.

De gebakken keramische tegels zijn sterk, makkelijk in onderhoud en krasvrij. Na het leggen is er gevoegd met twee componenten voegsels zodat onkruid geen kans krijgt. In zo’n geval krijgt afvoer van regenwater altijd extra aandacht, daarvoor is in het terras een afvoergootje aangelegd dat is aangesloten op de riolering. In de stenen bloembakken groeien twee laag vertakkende vijgenbomen. Ze zorgen voor een Mediterrane sfeer in deze stadstuin. De eronder groeiende lavendel versterkt dat gevoel. Rechts van de bakken staat nog een klein waterornament. Het kleine gazon in deze stadstuin is gemaakt van kunstgras. Het ligt in een schaduwhoek waar natuurlijk gazon moeilijk aanslaat en mos snel de overhand neemt. Het onderhoudsarme kunstgras ligt op een gestabiliseerd zandbed.

“In deze moderne stadstuin is groen voldoende vertegenwoordigd. Door de juisten soorten te kiezen is de tuin onderhoudsarm gebleven.”

Gebruikte planten:

Ficus carica – Vijg

Lavandula Angustifolia – Lavendel

Carex morrowii Variegata – Japanse zegge

Verbena bonariensis – IJzerhard

Geranium Rozanne – Ooievaarsbek

Hydrangea arborescens Incrediball –  Hortensia

Rosa ‘Sneeuwwitje’ – Roos op stam

Ideeën voor een moderne tuin

Wilt u graag ideeën opdoen voor een moderne onderhoudsarme tuin? Kijkt u dan gerust rond op onze tuinideeën pagina. Van Gelder Tuinen is een ervaren hoveniersbedrijf met een breed aanbod voor tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Wilt u een moderne tuin door ons laten aanleggen of ontwerpen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Meer informatie over onze diensten kunt u vinden op onze tuinontwerp en tuinaanleg pagina’s.

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Google Reviews
5/5
Trustoo
5/5

Bekijk andere projecten van Van Gelder Tuinen