De 5 Tuintrends voor 2018

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, zitten we nog midden in de winter. De dagen worden echter weer langer en hopelijk kunnen we de donkere dagen snel achter ons laten. Deze periode geeft u echter wel de tijd om na te denken wat u met uw tuin in 2018 wilt gaan doen. Om u enkele tuinideeën en inspiratie voor 2018 te geven, hebben we de trends van dit moment op een rijtje gezet.

Moderne relaxtuin met loungehoek

DE TUIN ALS VERLENGING VAN UW HUIS

Deze trend zal zich ook in 2018 verder doorzetten. We willen graag buiten zijn, ook als het donker is of het weer wat slechter is. Veel mensen zullen daarom ook dit jaar voor een overkapping kiezen, zodat ook met regen buiten kan worden gezeten. Verder kiezen mensen vaak voor een mooie lounge set, waarmee ze het woonkamergevoel naar de tuin brengen. Ook zijn deze meubelen ideaal om lekker te relaxen. Om langer van de avonden te genieten wordt er een vuurtafel of een terraswarmer geplaatst waardoor er ook als het wat frisser wordt langer buiten gezeten kan worden.

ONDERHOUDSVRIJE, LUXE TUIN

We willen met mooi weer natuurlijk van de tuin genieten en lekker buiten zijn. Helaas hebben veel mensen het te druk om regelmatig te tuinieren en anderen hebben hier simpelweg geen zin in. Herkent u zich hierin? Dan is een onderhoudsvrije, luxe tuin ideaal voor u. In deze tuin staat genieten en ontspannen voorop. In deze tuin wordt gekozen voor onderhoudsvriendelijke beplanting zoals siergrassen en strakke, groenblijvende bomen en struiken. Vaak wordt er verder gekozen voor grote tegels in combinatie met een hardhouten vlonder. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van plantenbakken en strakke tuinmuren. Natuurlijk mogen mooie lounge meubelen niet ontbreken in deze tuin.

Tuin met platoflex banken/muren en douglas overkapping
Tuin met douglas overkapping en grind
Modern strak vorm gegeven achtertuin met vijver

ONDERHOUDSARME BESTRATING

Sinds enkele jaren zijn er onderhoudsarme, keramische tuintegels op de markt die zonder speciale fundering in de tuin kunnen worden gelegd. De voegen worden vervolgens dicht gevoegd met 2-componenten voegsel waardoor onkruid geen kans maakt. Kortom, mooie bestrating die snel kan worden gelegd en weinig onderhoud vraagt. Ideaal toch!

Onderhoudsarme relaxtuin ontworpen door Van Gelder Tuinen

Moderne tuin met strakke vijver

TUINVERLICHTING MET LEDSPOTS

Ledverlichting heeft nieuwe mogelijkheden naar de tuin gebracht. Zo kunt u met ledspots uw tuin mooi sfeervol uitlichten. Dit maakt de tuin nog meer een verlengstuk van het huis waardoor mensen de gordijnen ’s avonds vaak open houden in plaats van te sluiten. Leds komen in allerlei kleuren en bieden diverse mogelijkheden. Daarnaast zijn ledlampen energiezuinig en wordt er vaak gebruik gemaakt van 12 Volt. Hierdoor is er minder kans op kortsluiting in de tuin. Verder is ledverlichting een duurzame techniek en gaan ledlampen ook lang mee.

DE NATUURLIJKE TUIN

We schreven eerder over de trend dat mensen graag een onderhoudsvrije, luxe tuin willen. Aan de andere kant zien we echter ook dat de natuurlijke, organische tuin ook weer populair wordt. Steeds meer mensen tuinieren om te ontspannen en om hun hoofd vrij te maken. Die mensen kiezen voor meer groen in de tuin en voor kleine tegels en klinkers. Verder doen mooie, organische vormen en weelderige beplanting het goed in een natuurlijke tuin. Daarnaast wordt vaak gekozen voor groenafscheidingen zoals hedera en groenblijvende hagen. Ook de Toscaanse jasmijn is een mooi alternatief voor een mooie groenafscheiding.

Hopelijk hebben we u tuininspiratie kunnen geven voor 2018. Bent u op zoek naar nog meer tuinideeën en inspiratie voor komend jaar? Bekijk dan onze tuininspiratie en tuinideeënpagina. Heeft u geen tijd om te tuinieren of is dit niet uw hobby? Lees dan ons artikel 5 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Heeft u vragen? Laat het hieronder weten en we proberen u vraag zo goed mogelijk te beantwoorden!

Relevante projecten

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u gratis vrijblijvend advies ontvangen? Stuur ons een bericht en wij nemen binnen één werkdag contact met u op!

Contact opnemen