Tuinieren in de winter? De ideale tijd om een tuinontwerp te laten maken!

Tuinieren in de winter, het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar het tegendeel is waar. Zo is de winter onder andere de ideale tijd om een tuinontwerp te (laten) maken en bij Van Gelder Tuinen helpen we daarbij u graag een handje mee. Neem er gerust de tijd voor om hier even over na te denken en wij geven daarbij graag wat extra suggesties die u verder op weg kunnen helpen.


Kleine sfeervolle strakke tuin met loungehoek

Plannen maken in de winter

De winter is vaak een tijd van bezinning en vooruitkijken naar het nieuwe voorjaar. De ene persoon geniet van deze periode, terwijl de ander toch een beetje last heeft van een winterdepressie. Wat is er dan leuker om vast vooruit te gaan kijken en na te denken over het vernieuwen van de tuin? Een tuinontwerp van Van Gelder Tuinen kan helemaal op maat worden gemaakt, aangepast aan uw wensen en budget. Uiteraard is het voor uzelf belangrijk om op een rijtje te gaan zetten wat u heeft te besteden en vooral ook waaraan dat geld besteed gaat worden. Heeft u zelf groene vingers en wilt u een tuin waarin u straks naar hartenlust kan gaan tuinieren of heeft u liever een groot terras en een onderhoudsarme tuin? Beide opties (en nog vele meer!) behoren tot de mogelijkheden. U kunt bij ons langskomen om hierover van gedachten te wisselen, maar op het internet zijn ook de meest fraaie voorbeelden te vinden van prachtige tuinen die u kunnen inspireren.

Een tuin aanleggen in de winter

Zoals gezegd: de winter is de ideale tijd om een tuinontwerp te laten maken. Het voordeel is dat we bij Van Gelder Tuinen daar ook wat meer de tijd voor kunnen nemen dan in het drukke zomerseizoen. Maar betekent dat dan wel dat de tuinaanleg zelf pas in het voorjaar plaats kan gaan vinden? Dat hoeft niet, want een tuin aanleggen in de winter kan namelijk de nodige voordelen hebben. Het moet dat uiteraard wel zo zijn dat de weersomstandigheden meewerken: in het geval van vorst, sneeuw en ijs is het voor een hovenier moeilijk om buiten aan de slag te gaan. Maar is de temperatuur wel ruimschoots boven nul? Dan kunnen we aan de slag gaan! Sterker nog, dit heeft als voordeel dat u al vanaf het vroege voorjaar van uw nieuwe tuin kunt gaan genieten. Planten hebben minder kans om uit te drogen en kunnen vanuit hun ‘winterstand’ in het voorjaar gelijk tot bloei gaan komen. En het voordeel is ook dat u de tuin in de winter niet tot weinig gebruikt.

Klassieke moderne tuin met hardhouten vlonder

Exclusieve moderne buitenruimte

Moderne stadstuin met platoflex muren

Ideeën en inspiratie

Samen met u willen we komen tot de aanleg van een mooie en nieuwe tuin die aan al uw wensen voldoet. Zoals gezegd is het raadzaam om eerst zelf even naar de nodige ideeën en inspiratie op zoek te gaan, maar daar kunnen we u bij Van Gelder Tuinen in een eerste gesprek ook verder mee op weg gaan helpen. Vergeet zeker niet om al wat zaken op papier of op de digitale tekstverwerker te zetten zodat er al vast een uitgangspunt ligt. Het handige van een digitaal document is dat u ook links naar voorbeelden op kunt slaan die u op het internet tegen bent gekomen. Neem die donkere dagen van de winter maar lekker de tijd om u te verdiepen in tuinieren in de winter. We kunnen u verzekeren dat u hier geen spijt van gaat krijgen, wacht maar af tot het voorjaar komt!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *