Tuin winterklaar maken

Wilt u de tuin winterklaar maken? Wij geven u graag een aantal tips over hoe u dit het best kunt doen, of kunnen dit volledig voor u uit handen nemen. We richten ons dan op het snoeien van de verschillende planten, het bijmesten van de grond en bijvoorbeeld het poten van de nieuwe bloembollen. We zorgen er op die manier voor dat de tuin klaar is voor de winter, om in het voorjaar weer mooi op te bloeien en er met de bloemen voor te zorgen dat u zin krijgt in de lente. Wij helpen u graag de tuin winterklaar maken, of kunnen dit volledig voor u verzorgen dat u er geen omkijken naar heeft.

4 tips om je tuin winterklaar te maken
Hoe kun je een buxus snoeien? Van Gelder Tuinen legt het je uit

Buxus snoeien en bomen snoeien

Wilt u de tuin winterklaar maken? Dan is het in ieder geval van belang om de bladeren te gaan ruimen en flink te snoeien. U kunt bijvoorbeeld de buxus snoeien, nadat u dit als het goed is eerder dit jaar ook al een keer gedaan heeft. U kunt de buxus 2x per jaar snoeien, waarbij de 2e keer bedoeld is om de plant winterklaar te maken. Daarnaast helpen we u graag met het snoeien van eventuele bomen en heesters, zodat deze in het voorjaar weer mooi kunnen uitlopen. Op die manier zullen we de tuin winterklaar maken, een vorm van bescherming tegen de vorstperiode die er ook in Nederland altijd aan kan komen.

Snoeien en bladruimen

Het snoeien om de tuin winterklaar te maken strekt zich daarnaast uit naar bijvoorbeeld dakplataan en linde, lavendel, hortensia´s. Zou u deze planten niet snoeien? Dan worden ze oud in de kern van de plant het snoeien draagt bij aan de gezondheid van uw planten. We houden de planten luchtig en open en zorgen dat de planten zich verjongen zodat u het volgende jaar weer volop kan genieten van de mooie beplanting in uw tuin. Bladruimen? Heeft u een gazon in de tuin dan moet u er op letten dat het bladvrij is anders zou het gras verstikken. U kan het blad ook gebruiken om uw vasteplanten af te dekken voor de zware vorstperiode.

Bloembollen poten

Tulpen poten

Aan de andere kant is het tijdens het winterklaar maken van de tuin van belang om de nieuwe bloembollen te poten, zodat deze in het voorjaar uit de grond kunnen schieten. Bovendien is het verstandig om verschillende stukken grond bij te mesten met een goede najaarsbemesting om de planten af te laten harden voor de winter. Met de najaarsbemesting en poten van nieuwe bloembollen zorgen we er binnen het winterklaar maken voor dat er in het voorjaar uw border er al kleurig bij staat  en de huidige planten voldoende voeding uit de bodem kunnen halen. Het is de combinatie van snoeien, poten en bemesten die ervoor zorgt dat de tuin klaar is om de winterperiode in te gaan.

Geef het tuinonderhoud uit handen

Uiteraard kunt u zelf uw tuin winterklaar maken, door gebruik te maken van onze handige tips. Wij nemen graag het tuinonderhoud voor u uit handen, zodat u er zelf  zo min mogelijk omkijken naar heeft. U kunt bovendien rekenen op de kennis, ervaring en kunde van onze vakspecialisten. We weten als geen ander wat de tuin nodig heeft en hoe we uw planten zo goed mogelijk voorbereiden op de winter. Wij komen graag uw tuin winterklaar maken in Ridderkerk, Hendrik ido Ambacht, Zwijndrecht, Papendrecht, Rotterdam, Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel zodat u er zeker van kunt zijn dat deze er ook in het voorjaar weer mooi bij  zal staan.

U kunt meer over onze diensten vinden op onze onderhoud voor tuin pagina.

Relevante projecten

Vrijblijvend advies?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin veranderen of verbouwen? Hovenier Van Gelder Tuinen ontwerpt, onderhoudt en legt al meer dan 70 jaar tuinen aan en helpt u graag met vrijblijvend advies.

Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u gratis vrijblijvend advies ontvangen? Stuur ons een bericht en wij nemen binnen één werkdag contact met u op!

Contact opnemen