Onderhoudsarme relax tuin moderne uitstraling

5 Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Geniet u ook zo van een mooie en gezellige tuin? Heeft u alleen weinig tijd om uw tuin te onderhouden en netjes te houden? Dan hebben wij 5 tips voor u voor een onderhoudsarme tuin. Als u een onderhoudsvriendelijke voortuin of achtertuin wilt, dan is het verstandig om bij het tuinontwerp en aanleg hier al rekening mee te houden. Toch hebben we ook enkele tips voor bestaande tuinen.

Lees meer

Milieuvriendelijk terras laten reinigen

Uw terras weer zomer klaar.

Is het tijd om uw tuinmeubilair weer buiten neer te zetten? Dan zal eerst uw terras schoongemaakt moeten worden. De herfst- en winterperiode hebben uw terras bedekt met groene aanslag, mos en onkruid.

De beste manier om uw terras te reinigen.

Om uw terras grondig te reinigen kunt u het beste de ecologische terrasreiniger Terrazza MC gebruiken. Onze ervaring leert dat de Terrazza MC de veiligste en meest milieuvriendelijke manier is om uw terras te reinigen. Door een tweetraps borstelsysteem reinigt en polijst hij uw terras zonder de voegen en de toplaag te beschadigen.

Voeren wij deze werkzaamheden voor u uit, dan kunt u er voor kiezen om uw voegen opnieuw te laten inzanden. U heeft dan minder last van onkruid groei en uw terras oogt weer als nieuw.

Lees meer

Ideeën en tips voor het ontwerpen van de kleine tuin

De grootte van een tuin zegt niets over de beleving ervan. Het is aan diegene die het ontwerp maakt, om elke tuin tot een aangename buitenruimte om te toveren. Voor zelfs de kleinste tuin is een strak ontwerp te bedenken waarmee de buitenplek tot een aangename verblijfplaats wordt. We schetsen hier enkele ideeën voor een kleine tuin.

Lees meer

Tuin winterklaar maken

Wilt u de tuin winterklaar maken? Wij geven u graag een aantal tips over hoe u dit het best kunt doen, of kunnen dit volledig voor u uit handen nemen. We richten ons dan op het snoeien van de verschillende planten, het bijmesten van de grond en bijvoorbeeld het poten van de nieuwe bloembollen. We zorgen er op die manier voor dat de tuin klaar is voor de winter, om in het voorjaar weer mooi op te bloeien en er met de bloemen voor te zorgen dat u zin krijgt in de lente. Wij helpen u graag de tuin winterklaar maken, of kunnen dit volledig voor u verzorgen dat u er geen omkijken naar heeft.
Lees meer

Lavendel snoeien

Lavendel snoeien is nog niet zo eenvoudig. Want bij lavendel snoeien moet je met verschillende dingen rekening houden. Veel mensen hanteren namelijk de verkeerde snoeimethode in verband met lavendel snoeien. Lavendel snoeien kan namelijk op verschillende manieren. Er zijn verschillende dingen waar u op moet letten als u begint met lavendel snoeien, die lichten wij hieronder toe.
Lees meer

Buxus snoeien

Buxus snoeien wanneer? We beginnen met buxus snoeien al vroeg in het seizoen, zo begin mei. Daarna is het verstandig de groei van de buxus in de gaten te houden. De volgende snoeibeurten doen we telkens als de nieuwe scheutjes zo´n 4 a 5 cm lang zijn. Een buxus dient  minimaal twee keer per jaar gesnoeid te worden, maar voor het mooiste resultaat kunt u dat beter vier keer per jaar doen. De tweede snoeibeurt doet u begin september en daartussen kan u hem ook een aantal keer snoeien. Hoe vaker je een buxus snoeit, hoe voller hij wordt. U kunt het beste de buxus snoeien op een bewolkte dag, want door de felle zon kunnen de blaadjes verbranden. Wilt u toch in de zon snoeien, dan kunt u hem het beste besproeien met water en daarna een fleecedoek erover heen leggen.
Lees meer