Tuinieren in de winter? De ideale tijd om een tuinontwerp te laten maken!


Tuinieren in de winter, het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar het tegendeel is waar. Zo is de winter onder andere de ideale tijd om een tuinontwerp te (laten) maken en bij Van Gelder Tuinen helpen we daarbij u graag een handje mee. Neem er gerust de tijd voor om hier even over na te denken en wij geven daarbij graag wat extra suggesties die u verder op weg kunnen helpen.

Kleine sfeervolle strakke tuin met loungehoek

Lees meer

De 5 Tuintrends voor 2018


Op het moment dat ik dit artikel schrijf, zitten we nog midden in de winter. De dagen worden echter weer langer en hopelijk kunnen we de donkere dagen snel achter ons laten. Deze periode geeft u echter wel de tijd om na te denken wat u met uw tuin in 2018 wilt gaan doen. Om u enkele tuinideeën en inspiratie voor 2018 te geven, hebben we de trends van dit moment op een rijtje gezet.

Moderne relaxtuin met loungehoek

Lees meer

De buxusrups kan ik enkele weken uw buxusstruik helemaal aantasten

Hoe kunt u de buxusmot het beste bestrijden?

De buxusmot is een vanuit Azië afkomstige vlindersoort die zich sinds 2010 in Nederland en België gevestigd heeft. Deze mot legt in het voorjaar zijn eitjes, waarna de larven in slechts enkele weken een gehele plant kaal kunnen vreten. In deze post zullen we uitleggen hoe u een aangetaste buxus kunt herkennen en hoe u de buxusmot het beste kunt bestrijden.


De buxusrups kan ik enkele weken uw buxusstruik helemaal aantasten


Lees meer

Onderhoudsarme relax tuin moderne uitstraling

5 Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Geniet u ook zo van een mooie en gezellige tuin? Heeft u alleen weinig tijd om uw tuin te onderhouden en netjes te houden? Dan hebben wij 5 tips voor u voor een onderhoudsarme tuin. Als u een onderhoudsvriendelijke voortuin of achtertuin wilt, dan is het verstandig om bij het tuinontwerp en aanleg hier al rekening mee te houden. Toch hebben we ook enkele tips voor bestaande tuinen.

Lees meer

Terras reinigen met Terrazz MC

Milieuvriendelijk terras laten reinigen

Uw terras weer zomer klaar.

Is het tijd om uw tuinmeubilair weer buiten neer te zetten? Dan zal eerst uw terras schoongemaakt moeten worden. De herfst- en winterperiode hebben uw terras bedekt met groene aanslag, mos en onkruid.

Terras reinigen met Terrazz MC
De beste manier om uw terras te reinigen.

Om uw terras grondig te reinigen kunt u het beste de ecologische terrasreiniger Terrazza MC gebruiken. Onze ervaring leert dat de Terrazza MC de veiligste en meest milieuvriendelijke manier is om uw terras te reinigen. Door een tweetraps borstelsysteem reinigt en polijst hij uw terras zonder de voegen en de toplaag te beschadigen.

Voeren wij deze werkzaamheden voor u uit, dan kunt u er voor kiezen om uw voegen opnieuw te laten inzanden. U heeft dan minder last van onkruid groei en uw terras oogt weer als nieuw.

Lees meer

Moderne relaxtuin met loungehoek

Ideeën en tips voor het ontwerpen van de kleine tuin


De grootte van een tuin zegt niets over de beleving ervan. Het is aan diegene die het ontwerp maakt, om elke tuin tot een aangename buitenruimte om te toveren. Voor zelfs de kleinste tuin is een strak ontwerp te bedenken waarmee de buitenplek tot een aangename verblijfplaats wordt. We schetsen hier enkele ideeën voor een kleine tuin.

Lees meer

4 tips om je tuin winterklaar te maken

Tuin winterklaar maken

Wilt u de tuin winterklaar maken? Wij geven u graag een aantal tips over hoe u dit het best kunt doen, of kunnen dit volledig voor u uit handen nemen. We richten ons dan op het snoeien van de verschillende planten, het bijmesten van de grond en bijvoorbeeld het poten van de nieuwe bloembollen. We zorgen er op die manier voor dat de tuin klaar is voor de winter, om in het voorjaar weer mooi op te bloeien en er met de bloemen voor te zorgen dat u zin krijgt in de lente. Wij helpen u graag de tuin winterklaar maken, of kunnen dit volledig voor u verzorgen dat u er geen omkijken naar heeft.

4 tips om je tuin winterklaar te maken

Lees meer

Van Gelder Tuinen legt u hoe u lavendel het beste kunt snoeien

Lavendel snoeien

Van Gelder Tuinen legt u hoe u lavendel het beste kunt snoeien

Lavendel snoeien is nog niet zo eenvoudig. Want bij lavendel snoeien moet je met verschillende dingen rekening houden. Veel mensen hanteren namelijk de verkeerde snoeimethode in verband met lavendel snoeien. Lavendel snoeien kan namelijk op verschillende manieren. Er zijn verschillende dingen waar u op moet letten als u begint met lavendel snoeien, die lichten wij hieronder toe.
Lees meer

Hoe kun je een buxus snoeien? Van Gelder Tuinen legt het je uit

Buxus snoeien

De buxus is een mooie, wintervaste struik die het hele jaar kleur in uw tuin brengt. Deze heester vraagt relatief weinig onderhoud. Wel is het verstandig om de buxus op tijd te snoeien, zodat die niet te groot wordt. Ook bevordert snoeien de bladgroei, waardoor de buxus voller en mooier wordt.


Lees meer